Zrekonstruovaná hořovická porodnice přilákala i herečku Michaelu Maurerovou

3. květen 2009

Nemocnice v Hořovicích na Berounsku se už několik měsíců může pochlubit novým luxusním oddělením pro novorozence. To spolu s rekonstrukcí oddělení šestinedělí vyšlo na 25 milionů korun a maminkám nabízí špičkové vybavení a kvalitnější péči. Právě proto si ho pro svůj první porod vybrala i herečka Michaela Maurerová, která tu porodila zdravá dvojčata. Na její dojmy se ptala redaktorka Lucie Zemanová.

Michaelu Maurerovou jsem v hořovické nemocnici potkala úplnou náhodou, a to když byla se svými dvojčaty Josífkem a Madlenkou na kontrole. Volba byla podle ní jasná, protože poblíž Hořovic bydlí a skvělá pověst tamních doktorů se prý dostala až do Prahy. Šťastná maminka by podle svých slov doporučila nemocnici i svým známým a kamarádkám.

A jak vlastně probíhal samotný porod? Michaela Maurerová nemohla hořovickou porodnici vynachválit. Porod prý navzdory očekávání proběhl přirozenou cestou a dvojčátka byla v pořádku, a to právě díky lékařce a zdravotnímu personálu. Herečka byla v Hořovicích už měsíc a půl před porodem. Návrat prý ale hned tak neplánuje. Dvojčata jí zatím stačí. Kdyby se ale rozhodla pro třetí dítě, volba by byla stejná.

To, že je hořovická porodnice na berounském okrese skutečně vyhlášená, potvrzuje i primář gynekologicko-porodnického oddělení Aleš Klán. Její úspěch ale podle něj spočívá jinde, než ve špičkovém vybavení, a to právě ve zdravotnickém personálu. Lepší si prý nemůže přát. Majitel nemocnice ale neusíná na vavřínech. Další rozsáhlou rekonstrukci teď plánuje v oddělení gynekologie.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio