Ani v příbramských gymnáziích bomba nebyla

23. listopad 2004

Policisté dnes dopoledne hledali bombu ve třech příbramských gymnáziích. Přes tisíc studentů muselo na půl hodiny opustit školní lavice. Výbušnina se ale nenašla, řekla okresní policejní mluvčí.

Na policejní linku 158 zavolal v 09:06 z pražského Wilsonova nádraží muž, který se představil jako Martin Tomeš. Oznámil, že v 09:30 vybouchne v gymnáziu v Příbrami bomba. Ve městě jsou ale gymnázia tři, policie proto nechala všechna preventivně vyklidit, popsala mluvčí. Připomněla podobnou událost z letošního dubna, kdy anonym vyhrožoval výbuchem na základní škole v příbramské městské části Březové Hory. Policie tenkrát budovu hlídala. Druhý den dopadla autora výhrůžného telefonátu, kterým byl osmnáctiletý mladík. K činu se přiznal.

Anonym vyhrožující výbuchem bomby dnes zaměstnal také policii a pracovníky chemičky Spolana Neratovice. Krizový štáb uzavřel areál pro vjezd i výjezd a zakázal vstup návštěv. Zároveň vyčlenil skupiny zaměstnanců, kteří policii pomáhali při prohledávání areálu. Výbušninu nenašli. Podobnou výhrůžku ve firmě řešili již před dvěma týdny, ale ani tehdy bombu nenašli.

Spustit audio