O pořadu Babiččiny recepty s Vladimírou Jakouběovou

Staročeské recepty vždycky zaujmou a leckterá kuchařka je někdy s chutí zkusí. S Vladimírou Jakouběovou, regionální sběratelkou receptů, se můžete inspirovat léty prověřenými recepty.

Každý všední den před 11. hodinou přineseme v Dopoledni pod Ještědem jeden recept našich babiček.

Dozvíte se také různé názvosloví starých pokrmů, a kde se který připravoval. Čekají vás recepty z Pojizeří, Jizerských hor, Liberecka nebo z Lužice.

Možná vás inspirují a třeba si nějaké jídlo s námi vyzkoušíte. Těšit se můžete na předkrmy, polévky, hlavní chody nebo sladké či slané dobroty.

Pořadem provází sběratelka regionálních receptů a ředitelka Muzea Českého ráje v Turnově Vladimíra Jakouběová. Příjemné kulinářské zážitky Vám přeje Český rozhlas Liberec.

Pořad vysíláme od 2. listopadu 2016.

Posvícenské koláče se v minulosti pekly nadvakrát, první to byly tzv. zváče

Další pořady

  • Hezky česky

    Jak mluvíme? Hezky česky? Pořad o zajímavostech, krásách i záludnostech naší mateřštiny.

  • Návraty do minulosti

    Vojta Kotek připomíná významné osobnosti, události, objevy, vynálezy, technické novinky a stavby, které se pojí s naší historií.

  • Sousedé

    Česko-německý magazín pro německou menšinu v Čechách.

  • Na cestě

    Je dávnou specialitou naší malé země, že o víkendech vyrážejí z měst trampové s nabalenými usárnami, teletinami, krosnami či prostě baťohy a směřují do přírody.