Benátky nad Jizerou na Mladoboleslavsku mají velkolepé plány

15. říjen 2009

Práce na rekonstrukci Husova náměstí v Benátkách nad Jizerou na Mladoboleslavsku jsou v plném proudu. Pokud půjde vše podle plánu stavební práce tu skončí na začátku května příštího roku. Jak zjistila redaktorka Jana Huzilová není to jediné náměstí, které chtějí benátečtí obnovit.

Zatímco oprava Husova náměstí v historické části města je už v plném proudu, rekonstrukce druhého náměstí 17. listopadu by měla začít ještě letos. Oba projekty budou dokončeny podle benáteckého starosty Jaroslava Krále v příštím roce. Náměstí 17. listopadu má být podle plánů opraveno do konce srpna, náklady se mají pohybovat kolem 22,5 milionu korun. Kompletně nový vzhled dostane na začátku května 2010 už zmiňované Husovo náměstí. V těchto dnech tu dělníci pokládají dlažbu, jak můžete vidět na fotografiích. Chystá se oprava kašny a bude se pracovat i na úpravě parkových částí. Celková oprava Husova náměstí přijde město na zhruba 58 milionů korun.

Radnice chystá také rekonstrukci některých přilehlých ulic. Nového povrchu se dočkají například ulice Smetanova, Vaněčkova a Soukalova. Plánované akce by nijak neměla zasáhnout ani stále trvající hospodářská krize.

Dělníci pokládají dlažbu
autor: Jana Huzilová
Spustit audio