Berounská nemocnice otevřela zrekonstruované interní oddělení

15. září 2009

Zrekonstruovaným interním oddělením spolu s moderní jednotkou intenzivní péče se může pochlubit berounská nemocnice. Nové prostory se slavnostně otevřely v rámci oslav 80. výročí jejího založení a během víkendu si je tak prohlédly stovky lidí. Nechyběla mezi nimi ani naše berounská redaktorka Lucie Zemanová...

Majitel nemocnice vložil do rekonstrukce okolo 100 milionů korun, a tak je rozdíl skutečně znát.

V interním oddělení berounské nemocnice teď najdete 45 lůžek standardní péče a 7 lůžek intenzivní péče v komfortně zařízených pokojích, kde nechybí ta nejmodernější technika.

Kromě toho se rozšířila také ambulance, díky tomu může berounská nemocnice více spolupracovat s nemocnicemi v pražském Motole, v Kladně nebo Příbrami. Ten největší rozdíl je ale podle primáře interního oddělení Karla Sochora ve vybavení.

Značný rozdíl vnímá také staniční sestra interního oddělení Eva Kořínková, které se po starých prostorech bude trochu stýskat. Na práci ve zrekonstruovaném oddělení se ale těší.

Pacienti totiž mají na pokojích vlastní sociální zařízení, a tak je nebudou muset sestry stále převážet na invalidních vozíkách. Vybavení je skutečně kvalitní a sestry mají k dispozici vše, na co si vzpomenou.

Ani to nemodernější oddělení by ale nebylo nic bez správného přístupu k pacientům - také v tom se berounská nemocnice snaží výrazně proměňovat.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio