Berounské kino se začne opravovat už v březnu

19. únor 2010

Už v březnu by se měla začít opravovat budova městského kina v Berouně. Znamená to, že návštěvníci mají poslední týden na to, aby si zašli na nějaký film. Začátkem března se kino totiž uzavře veřejnosti a promítat se v něm znovu začne nejdříve koncem května. Jak zjistila Lucie Zemanová, kino by díky tomu mělo získat nový vestibul, sociální zařízení nebo fasádu.

Berounský kinosál prošel v minulých letech výraznými změnami. Dřevěné sedačky nahradily nové a mnohem pohodlnější a změnilo se i ozvučení, které je srovnatelné s pražskými multikiny. Třetí etapa rekonstrukce by měla celou modernizaci završit a návštěvníci by v Berouně měli najít komorní kino, které splňuje všechny nároky dnešního diváka.

Ředitelka berounského kina Dana Hrdinová věří, že diváci na své domácí kino nezanevřou, ba naopak. Na návštěvníky bude za několik měsíců čekat kino, ve kterém najdou i modernější technické vybavení. Město se totiž rozhodlo i pro digitalizaci a v tuto chvíli se uvažuje dokonce i o promítání ve stále oblíbenějším formátu 3D, což by podle ředitelky berounského kina diváci jistě přivítali. Podle místostarosty Berouna Tomáše Havla se ale tato možnost bude řešit až v rámci výběrového řízení.

Berounské kino se začne opravovat už v březnu

Digitalizace bude stát více než 2 miliony korun s tím, že město získá příspěvek ze státního fondu kinematografie okolo jednoho milionu korun. Rekonstrukce samotné budovy vyjde nakonec na méně, než se očekávalo, a to na necelých pět milionů korun. Kdy se kino opět otevře veřejnosti, ale zatím není jasné. Jeho ředitelka ale divákům vzkazuje, aby byli trpěliví s tím, že filmové lahůdky jim určitě neutečou.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio