Berounské Klubíčko pomáhá postiženým dětem už jedenáct let

25. září 2008

Klub Klubíčko v Berouně pomáhá postiženým dětem už jedenáct let. Jeho hlavním posláním je podpora rodin, které pečují o blízkého člověka se zdravotním postižením. V současné době Klubíčko navštěvuje skoro 40 klientů denně a během roku se v klubu vystřídá téměř 150 tělesně postižených. Někteří z nich tu dokonce sami pomáhají.

V Klubíčko pracuje také řada rodičů, kteří mají postižené děti. Jednou z takových maminek je Jaroslava Rážová. Její sedmnáctiletá dcera Eliška využívá služeb týdenního stacionáře. Jaroslava se o svou dceru starala do jejích patnácti let sama a Klubíčko jí výrazně pomohlo. Díky tomu, že v organizaci sama pracuje, s dcerou neztrácí kontakt.

Klubíčku můžete pomoci i vy, a to po finanční stránce. Přispět můžete zakoupením samolepky nebo přímo na účet organizace. Klubíčko nabízí velké množství aktivit nejširší veřejnosti, a tak se setkávají děti s dospělými a zdraví s handicapovanými. Z malého klubu, který zakládalo 24 rodin, se stala organizace, která v berounském regionu nemá obdoby.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio