Berounské muzeum vystavuje historické pohlednice a novoročenky

7. prosinec 2008

Muzeum Českého krasu v Berouně v těchto dnech vystavuje historické pohlednice a novoročenky. Návštěvníci tu najdou i přáníčka z minulého století a výtvory dětí z prvních stupňů základních škol. Vernisáž navštívila i naše berounská zpravodajka Lucie Zemanová...

Historické pohlednice, přání a novoročenky pocházejí nejen ze soukromých sbírek, ale také z berounského muzea, ze Středočeského muzea v Roztokách u Prahy a také z hlavního města. Autorkou výstavy je Ivana Macháčková, podle níž se jedná o jedinečnou akci.

Na výstavě se ale nemusíte jen dívat. Dozvíte se řadu zajímavostí spojených s Vánocemi a můžete si zkusit i některé úkoly, které pro vás berounské muzeum vymyslelo.

Výstavu si nenechala ujít ani vášnivá sběratelka Gabriela Králová, která má doma neuvěřitelných 30 tisíc pohlednic. Spokojení byli i ostatní návštěvníci. Řada z nich posílá pohledy nejen na Vánoce - e-maily příliš neuznává.

Výstavu, na které se seznámíte i s cestou vánočního přání z tiskárny do obchodu až k adresátovi, můžete v berounském muzeu navštívit do 11. ledna.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio