Berounské zkameněliny přilákaly rekordní počet návštěvníků

27. duben 2009

Muzeum Českého krasu v Berouně si na své konto může připsat další rekord v návštěvnosti. Přes 150 lidí si nenechalo ujít vernisáž k výstavě nazvané Zkamenělé poklady berounského muzea. A rozhodně nelitovali. Čekalo tu na ně přes 300 unikátních zkamenělin z prvohorních moří. S fotoaparátem a mikrofonem nechyběla ani Lucie Zemanová...

Nadšení mezi návštěvníky vypuklo ještě, než se mohli podívat na vystavené exponáty. Výstavu totiž zahájil známý kytarista Štěpán Rak se svým synem Janem Matějem. Představil také skutečně jedinečný hudební nástroj - kytaru vyrobenou z kamene, na kterou zahrál tak, až se přítomným tajil dech. Pak už následovalo úvodní slovo kurátora výstavy, kterým je další z klanu Raků - Štěpán Rak mladší.

Vystavené zkamenělé poklady se sbíraly přes 300 let a jedná se o rostliny a živočichy, kteří na území berounského regionu žili před stovkami milionů let. Všechny pochází z depozitáře berounského muzea, kde jich je několik desítek tisíc. S výběrem Štěpánu Rakovi ml. pomáhala Petra Přidalová, jejich práci ocenila většina přítomných.

Vernisáž výstavy Zkamenělé poklady berounského muzea

Vy, kteří jste vernisáž nestihli, nemusíte zoufat. Zkamenělé poklady berounského muzea budou k vidění až do 13. září.

autor: Lucie Zemanová
Spustit audio