Berounští hokejisté mají vylepšený stadion

7. srpen 2008

Zimní stadion v Berouně prošel před novou sezónou rozsáhlými úpravami. Město do nich investovalo necelých šest milionů korun. Výměny se dočkaly například mantinely, které byly už staré a opotřebované. Hokejisté si teď také musejí zvykat na menší ledovou plochu. Více zjišťovala Lucie Zemanová.

Hokejový klub s názvem Český lev Beroun byl založen v roce 1933. V předválečných letech hrály berounské kluby "Podbrdskou župu". V padesátých a šedesátých letech se hrál v Berouně hokej na úrovni okresu a regionu. V roce 1971 byl uveden do provozu zimní stadion, který byl až do roku 1985 nezastřešený. Střecha na zimní stadion byla v Berouně již uskladněna, ale byla prodána do Rokycan. V roce 1977 postoupili muži Lokomotivy do 2. NHL, kde hráli pouze dvě sezony. Na třetí pokus se v roce 1993 podařilo berounským hokejistům v baráži o postup do 1. NHL postoupit. O úspěchy berounského hokeje se v minulosti převážně zasloužili bývalí hráči Kladna. V srpnu 1996 byl klub přejmenován na HC BEROUNŠTÍ MEDVĚDI. Nový název byl motivován a převzat ze znaku města Berouna, kde městskou berounskou bránu střeží medvěd.

Zimní stadion v Berouně

Sportovní klub HC BEROUNŠTÍ MEDVĚDI je posledním pokračovatelem a nástupcem občanských sdružení, které působily pod klubovými názvy Český lev, Sokol, Lokomotiva a H+S v historii berounského hokeje. Hokejový klub má cca 200 aktivních sportovců včetně mládeže. Největším úspěchem berounského hokeje se stala sezóna 2003 - 2004, v níž družstvo mužů zvítězilo v základní části první ligy a postoupilo až do finále play-off, kde v pětizápasové bitvě podlehlo jihlavské Dukle. Více podrobností najdete na www.medvedi.cz

Josef Drda, generální manažer Berounských Medvědů
autoři: Von , Lucie Zemanová
Spustit audio