Bomba ve Spolaně ani tentokrát nebyla

23. listopad 2004

Anonym dnes ráno ohlásil na policejní linku tísňového volání, že je v chemičce Spolana Neratovice uložena bomba. Podobnou výhrůžku zde řešili již před dvěma týdny, ale žádnou výbušninu nenašli. I dnes prohledávala policie areál marně. Krizový štáb proto v 11:30 odvolal krizový stav ve Spolaně a zrušil veškerá mimořádná opatření.

Podle informací policie neznámý mužský hlas zavolal na linku 158 v 07:04 z veřejného telefonního automatu. Policie přijela na místo a krizový štáb firmy nechal uzavřít areál pro vjezd i výjezd a zakázal vstup návštěv. Zároveň vyčlenil skupiny zaměstnanců, kteří pomáhali policii při prohledávání areálu. Nenašli nejen žádnou výbušninu, ale ani nezjistili žádné násilné vniknutí do chemického areálu.

Prohlídka areálu dnes trvala kratší dobu, než 10. listopadu, kdy ve stejnou denní dobu neznámý muž ohlásil na linku 158, že ve Spolaně jsou uloženy dokonce dvě bomby. Podle policejní mluvčí se anonyma dosud nepodařilo vypátrat. Spolana ani při jedné akci výrobu nezastavila. Podle mluvčího Spolany Josefa Petrů ani dnes nevznikly Spolaně žádné materiální škody.

Spustit audio