Bouřky zasáhly i střední Čechy, na trati Zadní Třebaň-Karlštejn omezily provoz

22. červenec 2014

Středočeští hasiči zasahovali kvůli silným bouřkám od pondělního odpoledne až do půlnoci u desítek případů. Napilno měli v okrese v Praha-západ, Praha-východ a na Berounsku.

Nejvíce výjezdů hasiči zaznamenali mezi sedmou a jedenáctou hodinou večerní. Do půlnoci vyjeli hasiči sedmdesátkrát.

Osmnáctkrát vyjížděli do okresu Praha-západ a dvanáctkrát na Kolínsko. Okolí Českého Brodu bylo zasažené nejvíce. Napočítali tam celkem deset zásahů.

Voda zaplavila soukromé pozemky i sklepy budov, proto museli hasiči vodu odčerpávat. Například v Příbrami natekla voda do sklepa pečovatelského domu.

Čtěte také

V Žebráku na Berounsku silný déšť zaplavil dvě chatky a v potoce uvízla dvě osobní auta. Bouřka také polámala větve a stromy. V Hradišťku u Prahy blesk porazil strom a ve Štěchovicích spadlý strom utrhl dráty elektrického vedení.

Čtěte také

V odstraňování popadaných stromů pokračovali hasiči dnes ráno na Kladensku, Rakovnicku, Kolínsku i v Příbrami. Kolem šesté hodiny ranní ještě zasahovali u chaty na Berounsku, do které uhodil blesk. A meteorologové varují před silným deštěm, který se znovu blíží na Příbramsko.

Čtěte také

Kvůli bouřce je omezený provoz na trati mezi Zadní Třebaní a Karlštejnem. Vlak z Berouna pojede s asi dvacetiminutovým zpožděním. Provoz bude až do 25. července vedený po jedné ze dvou traťových kolejí. Důvodem je porucha trakčního vedení.

autoři: sib , duch
Spustit audio