Celý život jsem měla pocit, že je správně někomu pomáhat, říká „Dobrá víla" Angelika Nevěřilová

14. únor 2022

Před sedmi lety založila Angelika Nevěřilová z Prahy neziskovou organizaci Dobré víly dětem. Dobrovolníci z této organizace jezdí do dětských domovů a dětem věnují hlavně svůj čas, pozornost a lásku. Pravidelně každý týden navštěvují DD v Olomouci, Mladé Boleslavi, Novém Strašecí, Ústí nad Labem, Dolních Počernicích, Zruči nad Sázavou, Pyšelích a Tišnově.

„Nejvíc potřebují nejen doučování, ale hlavně čas, pozornost a někoho, kdo je má rád. Říkáme, že objetí je víc než hračka,“ popisuje činnost neziskové organizace Dobré víly její zakladatelka Angelika Nevěřilová.

Děti například doučují angličtinu, češtinu a matematiku. Snaží se je k učení motivovat, aby se samy snažily získat nějaké vědomosti a zlepšovat známky. Především si s nimi ale hrají a jsou pro ně kamarádkami a oporou.

Angelika Nevěřilová

„Svým přístupem je opravdu můžeme posunout. Ukázat jim, že existuje i něco jiného, než znají třeba jejich kamarádi nebo vychovatelé, rozšířit jim sociální bublinu. Takže jim předáváme i to, co baví nás dospělé: zálibu v angličtině nebo v hudbě, hrajeme s nimi volejbal, jezdíme na výlety, tábory, vzdělávací programy apod.,“ vyjmenovává konkrétní aktivity s dětmi Angelika Nevěřilová a doplňuje: „Když vám 17letý kluk řekne, že má dobrou vílu navždy ve svém srdci, je to obrovská poklona a jakási odměna za to, co děláme.“

autor: Soňa Jindrová | zdroj: Český rozhlas Region
Spustit audio