Česká pošta mění od 1. září otevírací dobu, týká se to 40 poboček ve středních Čechách

1. září 2020

Česká pošta mění od 1. 9. návštěvní dobu 40 poboček ve středních Čechách, dalších převážně menších pošt ve městech se změna dotkne od října.  Dotkne se to dalších 176 poboček.

"Hlavním principem změny je nahrazení tzv. dvousměnného provozu jednosměnným. V praxi to bude vypadat tak, že místo dvou pracovníků, kteří se v jednom dni střídali ve dvou intervalech, bude nově jeden pracovník zajišťovat přepážku v pondělí a ve středu od otevření pošty až do 18:00 hodin a v úterý, čtvrtek a v pátek od 08:00 hodin až do uzavření konkrétní pobočky. V konečném důsledku to umožní obsadit více přepážek, které doposud mnohdy zůstávaly neobsazené," uvedl mluvčí České pošty Matyáš Vitík. 

Důsledkem změn bude jednak posun hodin pro veřejnost v některých dnech až do 18 hodin a také lepší zastupitelnost v případě neočekávaných událostí, například během epidemií. Uvádí dále na svých stránkách Česká pošta.

Pošty s otevírací dobou: pondělí a středa 10-12 a 13-18h, úterý a čtvrtek 8-12 a 13-16 h

Bakov nad Jizerou, Bělá pod Bezdězem, Benátky nad Jizerou 1 a 2, Buštěhrad, Čechtice, Davle, Dolní Bousov, Dolní Břežany, Kladno 5 a 7, Kosmonosy, Kostelec nad Labem, Kralupy nad Vltavou 3, Loděnice, Miličín, Petrovice u Sedlčan, Poděbrady 2, Poříčany, Poříčí nad Sázavou, Rakovník 2

Navíc otevřeno: sobota 8-10 h

Jince, Nový Kníh

Navíc otevřeno: sobota 8-11 h

Čerčany

Navíc otevřeno: sobota 8-12 h

Český Brod, Dobřichovice, Kostelec nad Černými lesy, Kouřim, Kralupy nad Vltavou 1, Králův Dvůr, Mukařov, Neratovice, Příbram 5, Rožmitál pod Třemšínem, Rudná u Prahy, Sedlec-Prčice 1, Týnec nad Sázavou, Úvaly, Velký Osek, Žiželice nad Cidlinou

Beze změn

K žádným změnám se nechystá 93 pošt, jejichž chod zajišťují středočeské obce, živnostníci nebo soukromé osoby pod hlavičkou České pošty, takzvané Pošty Partner.

Změna otevírací doby se neplánuje ani u venkovských pošt s jednou přepážkou, u poboček s nepřetržitým provozem a u pošt v obchodních centrech. 

Spustit audio