Chuť hrát mám, ale neznám plány klubu, říká kladenský hokejista Pavel Patera

20. duben 2014

Hokejisté Kladna zakončí své extraligové účinkování. V příští sezóně budou nastupovat pouze v první lize a je dost možné, že v jejich dresu se už nepředstaví jedna z klubových legend, Pavel Patera.

„Končí mi smlouva a v této chvíli absolutně nevím, co bude. Chuť hrát mám vždycky, ale už mám nějaký věk a nevím, jaké plány se mnou má vedení klubu,“ říká Pavel Patera.

Hokejoví fanoušci tak mají dnes dost možná poslední šanci, jak vidět olympijského vítěze a čtyřnásobného mistra světa při extraligovém utkání.

Patera ale nemusí být jediným kladenským hráčem ze zlaté éry českého hokeje, kdo bude zvažovat možný konec kariéry.

„Teď je člověk tak zklamanej a naštvanej, že si potřebuje vyčistit hlavu a pak se rozhodovat, co bude dál. V současné chvíli nemá vůbec cenu řešit budoucnost. Nechci teď dělat žádné závěry,“ nechává si čas na rozmyšlenou další z naganských vítězů obránce Libor Procházka.

Z jeho slov je jasně cítit, jak moc jsou zkušení hráči v dresu Kladna frustrovaní z neúspěchu Rytířů v letošní sezóně.

Velmi těžce nese situaci i další z ostřílených matadorů Petr Tenkrát, který přišel před sezónou jako velká posila. Teď o svém dalším možném působení v rodném klubu nechce spekulovat.

„Nechci říkat nic, co by mě mohlo mrzet. Raději to nechám a uvidíme, co bude dál.“

Čtěte také

Jisté je, že změny v Kladně nastanou. Nakonec to už před pár dny jasně řekl majoritní vlastník klubu Jaromír Jágr. Nedá se ale předpokládat, že by se nové tváře objevily jen v hráčské kabině.

Velmi pravděpodobně dnes čeká poslední zápas na lavičce Kladna i trenéra Jiřího Čelanského, který k týmu přišel začátkem roku s cílem zachránit pro Kladnu extraligu.

„S Vencou Bartošem jsem byl jasně domluvený na tuto sezonu. Z boje neutíkám, ale nepředpokládám, že bude zájem o moje služby,“ říká realisticky Jiří Čelanský. Minimálně na rok poslední extraligový duel odehrají Rytíři proti Olomouci od 18 hodin.

autoři: pka , Vojtěch Bureš
Spustit audio