Čím dříve, tím lépe

V běžném životě to často platí, medicíně bez výhradně a dvojnásob. Tohoto pravidla se drží i atraktivní dáma, která dnes sedí u mikrofonu proti mně ve studiu. Neřekli byste, že začínala v pitevně. Tam už bývá často na některé věci pozdě. Ale právě tam se naučila vnímat spoustu věcí s pokorou.

Tři roky strávila studiem medicíny, ale práce pitevního laboranta na anatomii a soudním lékařství ji zcela pohltila. Přesto u ní neskončila.

Karla Ašerová je dnes ředitelkou a spolumajitelkou EliteMedical a stará se o to, abychom se včas dostali k praktickému lékaři nebo příslušnému specialistovi. Nejen tehdy, když nás trápí nějaká bolístka, ale i preventivně. Její síť zařízení využívá tohoto potenciálu i k tomu, aby nás jejich pracovníci ubezpečili, že je s námi zdravotně všechno v pořádku, ale když na něco podezřelého narazí, abychom se včas dostali tam, kde podezření vyloučí nebo problém vyřeší.

Poslechněte si více v podcastu.

autor: Petr Arenberger
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.