Čtyři středočeské případy

13. leden 2005

Středočeská policie ve čtrvtek v poledne zveřejnila čtyři případy, které se v regionu odehrály v posledních dnech.

Policie obvinila z podvodu osmadvacetiletou ženu, která si loni v červenci koupila na úvěr v mladoboleslavské prodejně elektro zboží v ceně téměř 17 000 korun. Na místě uhradila první splátku a dalších více než 15 000 nesplácela. Už při uzavírání smlouvy uvedla nepravdivé údaje o zaměstnání a na výzvy věřitele nereaguje.

Z podvodu obvinili policisté i třiadvacetiletého muže z Mladoboleslavska, který si loni v červenci pořídil na leasing notebook v hodnotě skoro 50 000 korun. V den uzavření smlouvy zaplatil téměř 10 000 korun, ale další splátky už neuhradil. V listopadu mu společnost leasingovou smlouvu vypověděla. Muž notebook přesto nevrátil a stále dluží zhruba 40 000 korun.

Z krádeže podezírají policisté osmatřicetiletého muže z Nymburska. Muž pracoval jako řidič a čerpal na služební kartu naftu a benzin pro vlastní potřebu. Na přelomu července a srpna z karty natankoval pro sebe pohonné hmoty za více než 19 000 korun a na kartu si koupil i dálniční známku za 900 korun.

Při běžné silniční kontrole zadrželi dopravní policisté dva zloděje. Muži ve věku třiačtyřicet a devětadvacet let se v sobotu vloupali do objektu zemědělské společnosti v Kněžmostě na Mladoboleslavsku. Odcizili dva vozíky k secímu stroji v hodnotě přes 6000 korun a chtěli je prodat ve sběrně. Zabránila jim v tom policejní hlídka v obci Násedlnice. Odcizené věci jí pachatelé dobrovolně vydali.

Spustit audio