Cukety a patizony, linoleum, perští chrti

22. srpen 2009

Víte, jaký je rozdíl mezi linoleem a marmoleem? Dozvíte se to ve 142. Hobby magazínu. Jedním z nejstarších psích plemen na světě jsou saluky, neboli perští chrti. Do zajímavé historie saluk nás zasvětí chovatelka Věra Sosnová, kterou navštívil Jan Zítka. A poradíme vám také s pěstováním cuket...

Cukety a patisony
Cuketa je univerzální a oblíbená zelenina, kterou lze nahradit více méně jakoukoliv jinou zeleninu. Jak se cukety a jejich příbuzné patisony pěstují, vám poradí Soňa Jindrová...

Sběratel sýrových etiket
Ladislav Likler sbírá sýrové etikety a má jich zhruba 193 tisíc. Zároveň se může chlubit prvenstvím, protože jeho sbírka je v současnosti pravděpodobně největší na světě.

PVC, linoleum, marmoleum
Víte, jaký je rozdíl mezi PVC, linoleem a marmoleem? Kterou z těchto krytin upřednostnit do vašeho dobu či bytu? Jakými vlastnostmi disponují? Nechte si poradit s ideální podlahovou krytinou.

Příběh saluky
Jedním z nejstarších psích plemen na světě jsou saluky, neboli perští chrti. Je to středně velký pes, kterého poznáme především podle jeho typicky dlouhé a úzké hlavy. Do zajímavé historie saluk nás teď zasvětí chovatelka Věra Sosnová.

Dobrá rada na závěr:
Když chcete získat z citronu co nejvíc šťávy, pak kůru trochu propíchejte a citrony vložte na 10 vteřin do mikrovlnné trouby. Vymačkáte z nich určitě víc.

Spustit audio