Další peníze z Mladé Boleslavi do Asie

28. leden 2005

Mladá Boleslav přispěje obětem katastrofy v Asii celkem 200 000 korun. Radní již dříve uvolnili 20 000 korun a zastupitelé ve čtvrtek schválili dalších 180 000 korun. Novináře o tom v pátek informovala náměstkyně primátora Eva Pešková.

Vedení města teprve upřesní, kam budou tyto prostředky směřovat. Město tak rozšířilo řady středočeských obcí, měst a organizací, které již částky většinou v řádech několika desítek tisíc korun uvolnily. Na pomoc Asii přispěl například Nymburk sumou 100 000 korun, stejnou sumu rozhodl uvolnit ze svého fondu i středočeský hejtman Petr Bendl. Desítky tisíc korun poskytla i například města Kolín a Kutná Hora, menší sumy poskytla i řada dalších obcí a měst. Také největší středočeské město Kladno se chystá přispět, ale rozhodnutí padne zřejmě až začátkem března. Podle současných návrhů by město chtělo uvolnit zhruba 20O 000 korun na koupi rybářské lodi pro některou z postižených asijských vesnic.

Další desetitisíce korun posbíraly humanitární organizace a koledníci během tříkrálové sbírky po celém kraji. Češi už přispěli prostřednictvím humanitárních organizací částkou přes 273 milionů korun.

Spustit audio