Dědečku to jsme si nemysleli, že si v 80 letech budeš jako manekýn vydělávat tělem, říkají doma Bohuslavu Doušovi

23. září 2022

Pan Bohuslav Douša z Černolic na Praze-západ má svůj recept na spokojené stáří - být co nejaktivnější. Aby se ve svých 80 letech udržel v kondici, tak běhá... účastní se například závodu Seniorská míle. Také několikrát denně chodí ven se svým pejskem, houbaří, vaří a spolupracuje se seniorskými organizacemi, napříkladem s Životem 90. Můžeme ho také vidět jako manekýna na přehlídkových molech.

„Maminka pracovala jako návrhářka v Ředitelství oděvního obchodu. Ve východním Německu nebo v Polsku vybírala a přivážela k nám do republiky modely, které se tu pak měly vyrábět. A my se sestrou jsme si ty kolekce doma zkoušeli a fintili se. Byli jsme, jak dnes mladí říkají, „in“. A to mi zůstalo dodnes. Baví mě to,“ popisuje jeden ze svých koníčků pan Bohuslav.

Bohuslav Douša

Sám potom v roce 1968 emigroval a ve švýcarském Lucernu si na hotelové škole udělal kurz na barmana a číšníka. Následně pracoval několik let jako barman na Kanárských ostrovech a nakonec si splnil svůj sen: mít vlastní hospodu podle svého gusta. V Německu si otevřel vlastní restauraci s názvem Pražská jizba, kde vyráběl i 300 chlebíčků denně, připravoval nejrůznější party a servis pro ostatní hospody a bary.

Spokojený život aktivního seniora si teď pan Bohuslav užívá v Česku. Díky svým mnoha aktivitám, vitalitě a stále dobré náladě, se stal dokonce tváří neziskové organizace Život 90. Můžete se s ním potkat na mnoha akcích pro seniory, například na Fresh Senior Festivalu.

autoři: Soňa Jindrová , JMys
Spustit audio