Děti z Poděbrad tráví prázdniny v muzeu

11. srpen 2009

Další příměstský tábor začal včera na Nymbursku. V poděbradském Polabském muzeu se na něm sešlo asi 20 dětí. Formou her se celý týden budou učit o historii Poděbrad, lázeňství a také o práci historiků a archeologů. Chybět nebudou ani cesta za pokladem a povídání se zajímavými lidmi. Přestože je muzeum kvůli přípravám na rekonstrukci rok zavřené a vyklizené, děti se do něj těšily. V muzeu je navštívil kolega Pavel Pavlas...

Příměstský tábor přilákal děti z Poděbrad i blízkého okolí. To, že se budou do konce týdne tak trochu učit, jim vůbec nevadí. Všechny se na něj těšily. Chtějí zažít dobrodružství, potkat nové kamarády a dozvědět se něco z dějin města.

O tábor byl veliký zájem, nejen mezi dětmi ale i mezi jejich rodiči. Proč tomu tak je, nikdo ze zaměstnanců neví. Pracovnice muzea Petra Peštová nám vysvětlila, že děti nebudou dělat nic zvláštního, než co dělají děti na jiných podobných táborech.

Jiný názor má ale muzejní historik Petr Šorm, který pro děti připravil zajímavý program. V prvních dvou dnech děti hledají podle nápověd poklad. V dalších pak ně čekají výlety. Například do nedalekého lužního lesa. Polabské muzeum v současné době prochází rekonstrukcí a pokud vše dobře dopadne, příměstský tábor se něm uskuteční i příští rok.

autor: Pavel Pavlas
Spustit audio