Do kladenské zóny autobusem

18. leden 2005

Od 1. února už budou autobusy v Kladně jezdit Billundskou ulicí, která vede středem průmyslové zóny Kladno Jih. Na tuto možnost se dlouho čekalo. Teprve nyní totiž autobusy zajistí plnohodnotnou dopravní obslužnost průmyslové zóny.

Dosud jezdily jen po jejím obvodu, nebo využívaly k otáčení areál firmy Celestica. Po zprovoznění Billundské se změní trasy některých městských i příměstských autobusů, oznámil dnes ČTK Ludomír Landa z ČSAD Kladno. Trasa autobusu městské hromadné dopravy číslo 14 se změní ve směru do centra. Obslouží zastávky v pořadí Velké Přítočno, Billundská, Celnice a dále pojede po své trase. Ve směru z centra pojede beze změny přes zastávku Showa. Linka číslo 16 se už nebude otáčet v areálu firmy Celestica a končit u nádraží Českých drah. Povede ze zastávky Billundská do Velkého Přítočna, kde bude mít konečnou.

Z příměstských linek budou přes Billundskou ulici jezdit linky 220021 a 220024 do Unhoště a 220030 do Berouna. Cestujícím zajistí přímé spojení na Nádraží ČD, nákupní zónu v Americké ulici a průmyslovou zónu Jih. V tomto úseku pomohou příměstské autobusy i městské dopravě. Navíc bude omezen průjezd přes železniční přejezd na Výhybce. Autobusy, které tudy jezdily, musely mít kvůli častému spouštění závor časovou rezervu v jízdním řádu.

Spustit audio