Do Mladé Boleslavi přijely Ženy v pokušení

15. březen 2010

Přesně tak se jmenuje nový český film režiséra Jiřího Vejdělka. Na regionální premiéru zavítala o víkendu v sobotu 13. března do mladoboleslavského multikina Cinestar i hlavní představitelka babičky Vilmy Eliška Balzerová. Premiéru nového českého filmu si nenechala ujít ani naše redaktorka Jana Huzilová.

O nový český film Ženy v pokušení byl v Mladé Boleslavi velký zájem. Mimo představitelky hlavní role Elišku Balzerovou dorazila i herečka mladobolelavského divadla Veronika Kubařová. Nechyběl ani režisér filmu Jiří Vejdělek.

„Když jsem viděla scénář, neváhala jsem ani vteřinu tuto krásnou roli přijmout," řekla Eliška Balzerová. Režisér Jiří Vejdělek měl o představitelce hlavní role jasno, zdál se mu o ní sen. A o čem film vlastně je?

Text distributora: Čtyřicátnice Helena, uznávaná odbornice na manželské problémy jednoho dne zjišťuje, že se dostala do situace, jaké řeší se svými pacienty. Její doposud milující a milovaný manžel je přistižen in flagranti s mladší ženou a Helena brzy bezradně stojí na prahu nového života.

Dvacetiletá dcera Laura chce být matce oporou, zároveň se však potýká s nástrahami vlastní první opravdové lásky. Pomocnou ruku nabízí k Helenině zděšení i matka Vilma, bývalá herečka, která na všechny situace aplikuje svéráznou školu života. Výstřední dáma má zaručený recept: nahradit nepořádného chlapa, chlapem pořádným.

Zdá se to neřešitelné, ale k překvapení Heleny i Laury muži, s nimiž stojí za to se vrhnout po hlavě do milostného dobrodružství tu stále ještě jsou. A tři docela rozdílné ženy zjišťují, jak moc jsou si podobné a pokud se má něco vyřešit, chce to nadhled, humor a neztrácet hlavu ani naději. Film bude promítat mladoboleslavský Cinestar od 18. března.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio