Dům dětí a mládeže v Benešově se po rekonstrukci opět otevřel dětem

18. únor 2014

Radnice v Benešově zrekonstruovala tamní Dům dětí a mládeže. Byl už starý a nevyhovoval stále se zvyšujícímu počtu dětí, které do něj chodí. Včera poprvé byly zase v domě slyšet místo stavebníků právě dětské hlasy. Malí návštěvníci měli velkou radost z venkovního atria a zvětšeného sálu.

Dům se dočkal rekonstrukce po čtyřiceti letech. „Potřebovali jsme ji hlavně posledních dvacet let, kdy se využitelnost prostoru velmi zvýšila,“ říká ředitelka domu Milada Rýdlová.

Sál domu byl zastaralý, vadila klouzající podlaha, nevyhovovalo větrání a problém byl i s malým prostorem, protože v sále bylo i cvičební nářadí.

Větší sál s novou podlahou ocení hodně tanečníci, kterých sem chodí v rámci několika kroužků stovky. Porovnávat staré a nové zázemí může Jaroslav Šilhavý.

Začal sem chodit tančit před dvaceti lety a dnes je to právě on, který kurzy vede. „Podlaha se kdysi rozjížděla, sál byl malý, protože všude bylo nářadí,“ vzpomíná.

„Je to obrovský rozdíl. Máme obrovský prostor, jsem nadšená. Odpružená podlaha šetří klouby,“ dodává tanečnice Michaela Janoušková. Stejný názor měly i ostatní dívky, které schválně přecházely do nářaďovny a pak na sál, aby si uvědomily, jak příjemné je odpružení podlahy.

Kromě přistavěného atria je v domě také úplně nová herna. Práce tam ale ještě nekončí. Je potřeba dokončit fasádu, aby objekt lépe zapadl do historické části města.

autor: haj
Spustit audio