Evropskými penězi modernizované autobusy

24. září 2004

Mladá Boleslav chce zajistit průběžnou modernizaci autobusů městské hromadné dopravy za výrazné finanční pomoci z fondů Evropské unie. V následujících šesti letech chce do obnovy vozového parku investovat asi 63 milionů korun a každoročně nakoupit dva nové autobusy.

Pokud město uspěje v žádostech o dotaci v rámci programu SROP, může získat až 75 procent této částky. Novinářům to dnes řekl náměstek primátora Petr Kadaník. Město musí žádost předložit ministerstvu pro místní rozvoj do konce listopadu. Podle Kadaníka by to neměl být problém, protože magistrát na přípravě projektu již delší dobu pracuje. Realizaci záměru ve čtvrtek schválili městští zastupitelé.

Město nakoupilo dva nové autobusy letos. V rozpočtu počítalo původně na tuto investici s 12 miliony korun, ale získalo dvoumilionovou dotaci ministerstva dopravy. Ušetřené peníze chce investovat právě do projektů obnovy vozového parku a vytvoření integrovaného dopravního systému. Zbývající peníze bude investovat do dovybavení nového provizorního autobusového nádraží a tamní administrativní budovy.

Spustit audio