Filipu Kapalovi z Velkých Popovic je 15 let a sní o profesionální hokejové kariéře. Sport je pro něj náplní života

15. červen 2023

Hokej hraje ve Velkých Popovicích, ale sní o tom, že si jednou zahraje ze extraligový Liberec. V klubu z pod Ještědu už si vyzkoušel tréninkový kemp, ale poznal, že na sobě musí ještě hodně pracovat, aby se třeba právě tam prosadil natrvalo. S hokejem přitom začínal v Popovicích už ve třech letech. S Filipem Kapalem natáčel reportér Pavel Petr.

„K hokeji mě přivedl táta, protože jsme celá hokejová rodina. Mám tři bráchy a všichni hrají hokej, nebo aspoň hráli. Jeden už nehraje. Je to prostě rodinná tradice," říká Filip Kapal pro kterého je sport náplní života. Bez něj si každodenní program neumí ani představit.

Filip Kapal, mladý hokejista

„Je to tak. Jakmile přijdu ze školy, tak zahodím batoh, jdu cvičit nebo jdu na led. Vlastně cokoli, co dělám, tak dělám kvůli hokeji. Největší motivace je každý den se zlepšovat a být každý den lepší, než jsem byl včera. A cíl? Dostat se do Liberce.“

Ve Velkých Popovicích hraje regionální ligu dorostu. Rád by to ale někdy v budoucnu zkusil výš, motivace mu nechybí. A právě v libereckém klubu už si před rokem vyzkoušel přípravný kemp. Hodně si věřil. Jenže poznal, že realita a hlavně rozdíl mezi tím, co zažívá doma a tam, je obrovský.

Jaká to byla pro Filipa Kapala zkušenost? Proč tam byl nervózní a co mu to dalo? Jaká je kromě hokeje jeho největší záliba? A kdy se potkal s Jaromírem Jágrem? Poslechněte si v reportáži Pavla Petra.

autoři: Pavel Petr , JMys
Spustit audio