Fotbalisté Mladé Boleslavi zvítězili, Příbram prohrála. Marek Matějovský dal gól a na další nahrál

23. září 2018 07:04

Mladá Boleslav přestřílela Slovácko 5:1, když se dvakrát trefil Nikolaj Komličenko, který je nyní s deseti zásahy nejlepším střelcem ligy. Karviná porazila na svém hřišti Příbram 4:1.

FK Mladá Boleslav – 1. FC Slovácko 5:1

V prvním poločase hosté z Uherského Hradiště nějak výrazně neprověřili mladoboleslavského Jana Šedu. Naopak na druhé straně se po zásluze trefil Petr Mareš.

V 55. minutě navyšoval vedení domácího celku tečovanou střelou Tomáš Přikryl. Slovácku se dostala naděje, když snižoval Jan Kuchta. V závěru zápasu pak ještě přidal další dva góly, z toho jeden z penalty, Nikolaj Komličenko a jeden také Marek Matějovský.

Marek Matějovský se vrátil na hřiště po šestizápasové pauze zaviněné zraněním. Do zápasu zasáhl během posledních patnácti minut, ale i tom u stačilo k tomu, aby pro Nikolaje Komličenka připravil gól na 3:1 a poté sám přidal čtvrtou branku. "Zranění bylo delší, než jsem čekal. Bylo to hrozně dlouhé a už mě to nebavilo. Sice to ještě stále není optimální, ale jsem rád, že jsem mohl alespoň na chvíli nastoupit,“ řekl Matějovský.

MFK Karviná – 1. FK Příbram 4:1

Karviná vstoupila do utkání daleko lépe než hosté z Příbrami. V první poločase zvládl dostat míč do sítě dvakrát, když se nejdřív prosadil Lukáš Budínský a následně na 2:0 zvyšoval Tomáš Wágner.

Josefu Csaplárovi se povedlo poločasové střídání, když po minutě na hřišti snižoval na rozdíl jediné branky Ruslan Mingazov.

Do dvoubrankového vedení se karvinští fotbalisté dostali znovu poté, co se míč nešťastně odrazil do brány od příbramského Milana Nitrianského. Definitivně pojistil vítězství Karviné Jan Moravec.

 

FORTUNA LIGA | 9. KOLO

21.9.

FC Fastav Zlín - FC Baník Ostrava 1:2

22.9.

SK Sigma Olomouc - FK Dukla Praha 1:0

22.9.

MFK Karviná - 1.FK Příbram 4:1

22.9.

FK Mladá Boleslav - 1.FC Slovácko 5:1

22.9.

SFC Opava - FK Teplice 2:0

22.9.

AC Sparta Praha - FC Slovan Liberec 4:1

23.9.

FK Jablonec - FC Viktoria Plzeň

23.9.

SK Slavia Praha - Bohemians Praha 1905

 

autor: iROZHLAS.cz | zdroj: ČTK
Spustit audio