Fotbalisté Slavie se předčasně vracejí ze soustředění v Rakousku. V týmu je jeden hráč, nakažený koronavirem

11. srpen 2020

Fotbalisté Slavie Praha se předčasně vrací z předsezonního soustředění v Rakousku. Důvodem je koronavirová nákaza u blíže nespecifikovaného hráče. Ten zamíří po návratu do Česka do karantény. Na twitteru to uvedl šéf klubu Jaroslav Tvrdík, informaci následně potvrdil i klubový web.

Pozitivní nález odhalily testy, kterým se tým Slavie podrobil v pondělí. „Následný postup v návaznosti na pozitivní nález jsme jako klub konzultovali s Hygienickou stanicí hl. města Prahy, která nařídila hráči s pozitivním nálezem domácí karanténu a zbytku mužstva doporučila návrat do České republiky,“ uvedl na klubovém webu mluvčí Michal Býček.

Slavia proto soustředění v Laa an der Thaya předčasně ukončila, což pro ni znamená komplikaci před blížícím se startem nové sezony první ligy.

Ta pro obhájce titulu začne už příští týden v neděli 23. srpna na hřišti Českých Budějovic. V předkole Ligy mistrů se má Slavia představit až v polovině září.

Pražané v Rakousku stihli odehrát dva přípravné zápasy, nejprve si poradili 5:0 se St. Pöltenem a poté porazili 3:1 Fehérvár.

Kvůli nákaze přišla Slavia o oba zbývající duely. Dnes měla nastoupit proti Štýrskému Hradci a v pátek v generálce na ligu proti Austrii Vídeň.

Pro Slavii jde o druhý případ nákazy v klubu. V květnu před obnovením první ligy po přestávce zaviněné pandemií byl koronavirus objeven u jednoho z fotbalistů širšího kádru. Celek z Edenu kvůli tomu tehdy zrušil přípravný duel s Jihlavou a tým strávil dva dny v karanténě.

zdroj: iROZHLAS.cz
Spustit audio