Hašek nesmí hrát po nedělním incidentu in-line hokej

20. květen 2003

Slavný gólman Dominik Hašek, který nyní hraje extraligu v in-line hokeji v pardubickém týmu Bonfire Střída, možná bude muset na tuto sportovní disciplínu na nějakou dobu zapomenout. Po hrubém faulu a následném napadení protihráče Milana Šíly v nedělním zápase hrozí Haškovi dlouhodobý distanc a možná i vyloučení z činnosti v inline hokeji.

Kauzou se bude zabývat disciplinární komise České asociace inline hokeje (ČAILH). Termín jejího zasedání není zatím znám, nemělo by to ale být dříve než za čtrnáct dní. Konflikt mezi Haškem a Šílou se odehrál v šestnácté minutě zápasu. Podle dostupných informací osmatřicetiletý olympijský vítěz z Nagana a držitel Stanleyova poháru ukončil střet se Šílou krosčekem zezadu a poté si na něj sedl a hokejkou jej několikrát udeřil za krk na krční páteř.

Policie zatím Haška nestíhá pro spáchání trestného činu. Po propuštění z nemocnice odmítá Šíla kontakt s médii s tím, že se vyjádří v nejbližších dnech. Mezi novináři se spekuluje o tom, že incident, který šetří policie, skončí smírem obou hráčů. Mluvčí pardubické policie Dana Dolanová však uvedla, že pokud Hašek trestný čin spáchal, neuchrání jej před obviněním ani takovéto gesto.

autor: lbu
Spustit audio