Hledá se čtrnáctiletý

29. září 2004

Benešovští policisté se obracejí na občany s žádostí o pomoc při pátrání po čtrnáctiletém chlapci z Vlašimska. Nezletilý Jiří Košař se 17. září v odpoledních hodinách nevrátil ze školy v Postupicích domů ke své babičce, která ho má v péči. Popis a fotografie hledaného zde.

Pohřešovaný chlapec je 155 cm vysoký, štíhlé postavy, má tmavé krátce střižené vlasy, snědou pleť a klátivou chůzi. V době útěku měl na sobě šedé dlouhé plátěné kalhoty, šedočerné triko s dlouhým rukávem s logem na prsou, černou bundu, na zádech s červeným nápisem HONDA, a šedivé sportovní boty. U sebe neměl žádnou finanční hotovost, pouze mobilní telefon a na krku silnější řetízek ze žlutého kovu. Informace o hledaném chlapci mohou občané sdělit kterékoliv služebně Policie ČR, na linku 158 nebo na telefonní číslo 974 871 101.

Logo

Policisté zjistili, že 17.9. v odpoledních hodinách Jiří Košař navštívil v Benešově svého kamaráda, u kterého si nechal školní brašnu s učením. Tomu sdělil, že uteče a odjede vlakem do Prahy-Hostivaře. Pravděpodobným důvodem jeho útěku jsou problémy s chováním ve škole a strach z postihu. V minulosti několikrát utekl, nikdy však nebyl z domova víc než tři dny.

Spustit audio