Hogo Fogo v Lysé začne promítat

8. prosinec 2004

Po několikaměsíčním přerušení provozu začne v sobotu opět promítat městské kino v Lysé nad Labem na Nymbursku. S novým provozovatelem a novým názvem Hogo Fogo zahájí projekcí filmu Miloše Formana Hoří, má panenko. Informovala o tom nová provozovatelka Nikola Baranová.

Provozovatel s přispěním města Lysá zrenovoval interiér kina včetně zázemí pro účinkující a sociálního zařízení. Novinkou je také filmový Café Bar. Název Hogo Fogo získalo kino podle postavy z legendárního filmu Limonádový Joe. Součástí objektu je i bývalý bazar, kde by podle Baranové měl v nejbližší době vzniknout malý obchod s rámováním obrazů, antikvariátem a minigalerií. Kino bude promítat třikrát až čtyřikrát do týdne, středy budou věnovány klubovým titulům, nedělní odpoledne dětem. Ve spolupráci s městem chystá provozovatel také divadelní a hudební představení. V baru by se měly pořádat také komornější hudební a společenské akce. Začátkem příštího roku se zde uskuteční například recitál Jiřího Schmitzera a koncert kapely Spirituál kvintet.

Provozovatelka počítá i s pronajímáním kina pro další kulturní a společenské akce. Ve spolupráci s městem a sponzory chce v budoucnu také opravit promítací sál. Počítá i s tím, že v létě obnoví provoz v letním kině.

Spustit audio