Hrad Točník hlídá prase Čučo. Neobvyklá zvířecí celebrita má dokonce svůj instagram

5. září 2020

Na hradě Točník mají místo psí boudy prasečí chlívek. Příjezdovou cestu tam totiž střeží prase Čučo. Za 7 let se z něho stala celebrita a mnozí návštěvníci za ním jezdí opakovaně.

 

Medvědi Agata a Martin si zahráli v televizním seriálu Méďové na cestách

Cesta na hrad Točník je lemovaná ohradou s kozami a ovcemi, které spásají náletové dřeviny. Přímo na hradě žijí kachny, kočky, psi a netopýři. Hradní příkop obývají medvědi Agata a Martin, kteří si zahráli v televizním seriálu Václava Chaloupka „Méďové na cestách“. Největší celebritou je však prase Čučo, které můžete každé ráno potkat na dřevěném mostku, který vede ke hradu.

Prase se na hrad Točník dostalo přes inzerát. „Vážilo asi kilo. Bylo maličké. Měli ho lidé v Karlštejně. Spalo s nimi na pohovce a koukalo na televizi,“ směje se manželka kastelána Hana Zemánková. Původně chovali Zemánkovi prase na zahrádce v Točníku, ale poté, co prase sežralo dědečkovi pytel plný léků, tak muselo jít z domu.

Prase Čučo má sice nařízenou dietu, ale zatím se mu podařilo zhubnout jen pár kilogramů

Čučo má zlověstný výraz, ve skutečnosti je však velmi společenské a miluje drbání za ušima. Jako správná celebrita má dokonce účet na instagramu. Nejčilejší je ráno, když jde přes most k pokladně pro něco k snědku. Zbytek dne potom prospí ve vzorně uklizeném chlívku.

Spustit audio