Hroby v Hostíni u Vojkovic na Mělnicku zničila parta nezletilců

27. říjen 2009

Zhruba 30 hrobů na hřbitově v Hostíni u Vojkovic na Mělnicku zničila podle policie před dvěma týdny pětice nezletilých. K údajným vandalům dovedly vyšetřovatele informace od lidí z jejich okolí. Do Hostíni u Vojkovic se proto vypravila zjistit více informací redaktorka Jana Huzilová...

Zhruba 30 hrobů na hřbitově v Hostíni u Vojkovic na Mělnicku zničila podle policie před dvěma týdny pětice nezletilých. K vandalům dovedly vyšetřovatele informace od lidí z jejich okolí. "Požádali jsme veřejnost o pomoc při pátrání a té se nám dostalo. Informace nás dovedly až k pětici podezřelých. Vzhledem k jejich věku a také k tomu, že vyšetřování stále probíhá, nebudeme nyní poskytovat další informace," řekl ČRo Region, Středočeský kraj mluvčí mělnické policie Václav Tichý. Policie stále hledá majitele poškozených hrobů. Škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tis. korun. Pachatelé poškodili na patnácti hrobech náhrobky a kameny, na zbylých hrobech zničili a rozházeli květináče, svíčky a další ozdoby.

Místní lidé jsou z nočního útoku vandalů na hroby zděšeni. Přemýšlejí o pachatelích, kteří pocházejí přímo z vesnice. Z činu se také vzpamatovává starostka obce Jelena Mrzílková, žije tady už třiadvacet let a něco podobného tady ještě nezažila.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio