Jaromír Jágr předal dětem v Kladně multimediální tabuli

18. říjen 2012

Hokejista Jaromír Jágr předal žákům 12. základní školy v Kladně novou multimediální tabuli. Tabule, která byla instalována ve třídě 5.B, bude sloužit učitelům a žákům prvního stupně.

Společně s tabulí získala škola také interaktivní učebnici Prevence rizikového chování dětí a mládeže, kterou nadace spolu s odborníky připravila pro všechny základní školy v České republice.

Kladenská 12. základní škola je jednou ze tří škol v republice, které multimediální tabuli od nadace získaly. „Kladenskou základní školu jsme vybrali jako jednu ze tří nejlepších škol s hokejovým zaměřením v České republice. Oceňujeme její dlouhodobou a úspěšnou práci s hokejovou mládeží, která v dospělosti nachází uplatnění nejen v české extralize, ale i v zahraničních soutěžích včetně NHL,“ vysvětluje předseda správní rady Nadace České pojišťovny Richard Kapsa.

Jaromír Jágr (uprostřed) předal dětem v Kladně multimediální tabuli

„Dar od Nadace České pojišťovny nám pomohl dovybavit 4. pavilon naší základní školy moderní výukovou technikou. Interaktivní tabule bychom potřebovali do každé třídy, ale kvůli rozpočtovým omezením si to zatím nemůžeme dovolit. Přesto ve velké části tříd již instalované jsou a musím potvrdit, že multimediální tabule pomáhá našim učitelům při výuce dosahovat lepších výsledků,“ říká ředitel školy Vladimír Dufek, který dar od Nadace ČP společně s žáky 12. základní školy Kladno převzal.

Interaktivní tabule se líbila i Jaromírovi Jágrovi, který na uvedenou kladenskou školu kdysi také chodil. „Letos ji dostaly tři školy, příští rok by jí mohli dostat konkrétní hráči, tak doufám, že se mezi první tři dostanu a budu mít tabuli doma,“ dodal Jaromír Jágr s úsměvem.

autor: Von
Spustit audio