Kamion zablokoval rychlostní silnici u Mladé Boleslavi

1. březen 2010

Doprava v Mladé Boleslavi v pondělí dopoledne zkolabovala. Na téměř pět hodin totiž blokoval frekventovanou silnici R 10 havarovaný kamion. Nákladní tahač s návěsem, naloženým solárními panely, se převrátil krátce po sedmé hodině ráno mezi odbočkou na průmyslovou zónu a na Jičín, těsně za Mladou Boleslaví. Místo nehody ale museli řidiči objíždět přes centrum města.

Podle dosavadního šetření řidič kamionu sjel nejprve vpravo za krajnici, kde narazil do betonového svodidla. Pak strhl řízení vlevo a najel do středových svodidel. Svodidla kamion v délce asi padesáti metrů poškodil a převrátil se na bok. "Asi patnáct metrů dlouhá souprava tím pádem zablokovala oba jízdní pruhy směrem na Prahu i směrem na Liberec," potvrdil mluvčí mladoboleslavské policie Ladislav Mareš.

Policisté museli provoz odklánět přes centrum Mladé Boleslavi, kde doprava postupně kolabovala. Vyprostit kamion přijela specializovaná firma z Prahy. Krátce po poledni se podařilo částečně zprůjezdnit směr na Prahu, rychlostní silnice směrem na Liberec byla uzavřena ještě zhruba o hodinu déle. Nikdo nebyl při havárii zraněn a přesná škoda zatím nebyla zjištěna, bude ale zřejmě výrazně přes sto tisíc korun.

autor: Von
Spustit audio