Kateřina Cajthamlová připravila pohanku se dvěma druhy čočky a uzeným masem

V rozhlasové kuchyni učila doktorka Kateřina Cajthamlová Naďu Konvalinkovou i Patrika Rozehnala vařit zdravě a chutně. Naučila nás oblíbený recept jejího syna Honzy. Jde o pohanku se dvěma druhy čočky a uzeným masem.

Během vaření si povídali o výživových hodnotách potravin, vhodném pohybu, o tom jak Naďa hubla kdysi a jak žije a sportuje dnes. Dozvěděli jste se také něco o čočce a jaký smysl pro vtip a pohotovost má paní doktorka při „rychlovýslechu“.

Po celou dobu natáčení Pochoutek byl také přítomen televizní štáb pořadu Jste to, co jíte.

Pohanka s čočkou a uzeným:
160 g pohanky, 160 g červené čočky, 240 g hnědé čočky, 2 velké červené cibule, olej na potření pánve, 120 g na kostičky nakrájené uzené rolky, 120 g uzeného tofu, 4 lžíce kremžské hořčice, česnek podle chuti, špetka soli a pepře

Postup:
Uvaříme všechny čočky dohromady v osolené vodě do měkka (až změkne červená čočka a pohanka) - cca 10 minut, pak se přehodí na pánev, kam jsme si nalili trochu oleje a s rozkrájenou cibulí se osmahne až cibule zesklovatí, přidáme česnek, na kostičky nakrájenou rolku a uzené tofu, dochutíme hořčicí a podáváme.

Výživové hodnoty na porci:
42 g bílkovin, 90 g sacharidů, 20 g tuků