Kateřina Cajthamlová připravila pohanku se dvěma druhy čočky a uzeným masem
V rozhlasové kuchyni učila doktorka Kateřina Cajthamlová Naďu Konvalinkovou i Patrika Rozehnala vařit zdravě a chutně. Naučila nás oblíbený recept jejího syna Honzy. Jde o pohanku se dvěma druhy čočky a uzeným masem.
Během vaření si povídali o výživových hodnotách potravin, vhodném pohybu, o tom jak Naďa hubla kdysi a jak žije a sportuje dnes. Dozvěděli jste se také něco o čočce a jaký smysl pro vtip a pohotovost má paní doktorka při „rychlovýslechu“.
Po celou dobu natáčení Pochoutek byl také přítomen televizní štáb pořadu Jste to, co jíte.
Pohanka s čočkou a uzeným:
160 g pohanky, 160 g červené čočky, 240 g hnědé čočky, 2 velké červené cibule, olej na potření pánve, 120 g na kostičky nakrájené uzené rolky, 120 g uzeného tofu, 4 lžíce kremžské hořčice, česnek podle chuti, špetka soli a pepře
Postup:
Uvaříme všechny čočky dohromady v osolené vodě do měkka (až změkne červená čočka a pohanka) - cca 10 minut, pak se přehodí na pánev, kam jsme si nalili trochu oleje a s rozkrájenou cibulí se osmahne až cibule zesklovatí, přidáme česnek, na kostičky nakrájenou rolku a uzené tofu, dochutíme hořčicí a podáváme.
Výživové hodnoty na porci:
42 g bílkovin, 90 g sacharidů, 20 g tuků
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kolekce krátkých rozhlasových her přinášejících nová dobrodružství Sherlocka Holmese a Dr. Watsona.
Jiří Hošek, bývalý zpravodaj Českého rozhlasu


15 případů Sherlocka Holmese II.
15 skvělých klasických případů Sherlocka Holmese, Případ Codex Euricianus, Případ s Lví hřívou, Případ s motýly Hilesia, Případ s Homo ludens a další v podání vynikajícho Miloše Kopeckého a neméně báječho sekundanta Vladimíra Ráže.