Kefírová buchta podle Petry Burianové
Tenhle recept Apetýtu si zamilujete! Je jednoduchý a výsledek nadchne každého strávníka. Více prozradí cukrářka Petra Burianová, kterou k mikrofonu pozvala Jarka Vykoupilová.
Budete potřebovat
na těsto:
- 300 g hladké mouky
- 300 g moučkového cukru
- 500 g kefíru
- 2 lžičky sody
- 2 lžíce kakaa
- 1 vejce
- 100 g oleje
na polevu:
- 140 g moučkového cukru
- 80 g másla
- 2 lžičky kakaa
- 2 lžičky rumu nebo oblíbeného likéru
Postup si poslechněte v přiloženém audiu.
Související
-
Hrnková bábovka
Recept na vláčnou hrnkovou bábovku přináší Apetýt. Zaslali nám ho manželé Bohdálkovi z Bošovic.
-
Domácí müsli
Tento týden připravujeme v Apetýtu svačinky pro všechny školou povinné. Zkoušeli jste už domácí müsli? Následující recept vás přesvědčí, že na tom není nic těžkého.
-
Ananasovo-kokosová kaše
Snídaně je nejdůležitější jídlo dne, říkávaly už naše babičky říkaly. Stejně jako ostatní jídla by měla být i snídaně vyvážená, barevná a pestrá.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!
Vladimír Kroc, moderátor


Zločin na Zlenicích hradě
Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...