Krásné počasí, skvělé víno a dobrá zábava. Mělnické vinobraní nabízí program pro celou rodinu

16. září 2023 20:40

Historické centrum Mělníka hostí už 84. ročník Mělnického vinobraní. Odpoledne prošel městem průvod s více než stovkou postav v dobových kostýmech. Nechyběla hudba, ani rytíři na koních. Císaře Karla IV. a jeho chot´ Alžbětu Pomořanskou cestou na náměstí vítaly davy lidí.

Návštěvníci Mělnického vinobraní mohou letos ochutnávat burčák a vína z mnoha zavedených i malých rodinných vinařství. Jako každý rok se k akci připojilo Regionální muzeum Mělník, kde můžete ochutnat česká vína z Mělníka a Velkých Žernosek. Klidnější zónou je Radniční dvůr se stánkem Cechu českých vinařů, kde v sobotu sommelier Petr Vicena připravil pro návštěvníky degustaci bílých vín.

Mělnické vinobraní 2023

Kromě stánků s vínem najdete na náměstí Míru a v jeho okolí stánky s grilovanými klobásami, šunkou, sýry a koláči. Ve Svatováclavské, v Husově a v České ulici se zabydleli řemeslníci, kteří nabízejí drobné dárky a ukazují tradiční řemesla. Organizátoři letos připravili bohatý program pro celou rodinu. Děti mohou v Husově ulici naskočit na dobový kolotoč nebo se zaposlouchat do melodií, které tam přehrává flašinetář.

Hlavní scéna bude i v neděli 17. září hostit zajímavé kapely. V 10 hodin vám zahraje Blue Cimbal, v 11 hodin můžete sledovat trestání nepoctivých řemeslníků, ve 14 hodin zahraje skupina Slza a program vyvrcholí koncertem Vojty Dyka v 16 hodin. Těšit se můžete i na další čtyři scény – Country scénu, Zámeckou scénu, Dětskou scénu a Loutkovou scénu. Nedělní program ještě doplní vyhlídkové plavby lodí Fidelio.

Mělnické vinobraní 2023
Spustit audio