Matoušek se k nám může v zimě vrátit, říká šéf 1. FK Příbram Starka

4. září 2018

Hvězda dosavadního průběhu letošní fotbalové Fortuna ligy Jan Matoušek by se ještě v téhle sezóně mohl vrátit ze Slavie do Příbrami. Prezident příbramského klubu řekl v pořadu K věci Českého rozhlasu Region, že taková je dohoda s vedením Slavie, kam Matoušek v pondělí přestoupil. „My jsme v podstatě domluveni, že kdyby se mu nepodařilo prosadit se v tom nabitém kádru, který Slavia má, tak by se vrátil k nám, aby hrál pravidelně ligovou soutěž,“ řekl Českému rozhlasu Starka.

Původně byly oba týmy dohodnuty, že Matoušek dohraje podzimní část ligy v Příbrami. O víkendu se ale přestup urychlil. „Slávie, která má hodně zraněných, nás požádala, jestli bychom ho neuvolnili dřív, a já jsem necítil nutnost klukovi, který má šanci si zahrát Evropskou ligu, v tom bránit,“ dodal prezident 1. FK Příbram. Ten potvrdil, že se Slavií jedná o případných posilách. „Bavíme se o řadě hráčů, ale je to citlivé téma, protože hráčům se teď ze Slavie, když je první v lize, těžko odchází. Jak to dopadne, to se uvidí tento týden,“ řekl šéf příbramského klubu.

V rozhovoru Jaroslav Starka kritizoval nový model české fotbalové ligy, kdy po standardních 30 kolech bude následovat nadstavbová část a baráž o první ligu. Podle Starky prodloužení sezóny v zimních měsících bude mít i ekonomické dopady. „Klimatické podmínky u nás jsou podobné, jako v Jablonci. Budeme muset topit 3 měsíce, což pro nás je ekonomicky otázka dvou milionů. Ale někdo to chce, někdo to rozhodl, tak se musím podvolit většině,“ řekl Starka.

Prezident 1. FK Příbram naopak vítá zavedení videorozhodčího, i když nad některými verdikty podle něj zůstává rozum stát. „Já jsem vždycky tvrdil, mže to video srovná rozdíl mezi bohatými a chudými kluby. Ale kdybyste se podívali, jakou mají videorozhodčí techniku, tak by to bylo úsměvné. Myslím, že televize, která to vysílá, má mnohdy lepší techniku, než mají k dispozici oni,“ řekl Starka.

autor: Tomáš Pancíř
Spustit audio