Mělník řeší kanalizaci, obchvat, seniory...

22. září 2004

Dokončení plošné kanalizace a přestavby autobusového nádraží, dobudování sportovišť a seniorských center i v okrajových částech města řadí Mělník ke svým nejdůležitějším dlouhodobým cílům. Chce si také ujasnit plány v oblasti bytové výstavby a dopravy. Novinářům to dnes řekl starosta Miroslav Neumann.

Mezi stěžejní cíle města patří i obchvat Mělníka, jehož stavbu ale radnice nemůže urychlit, protože se bude stavět ze státních financí. K cílům radnice patří také vybudování průmyslové zóny, zlepšení podoby náměstí Karla IV. i napojení cyklistických a pěších stezek na okrajové části města. Stanovení investičních priorit a koncepčních plánů města v následujících 15 letech je součástí strategického plánu rozvoje města, který radnice nyní připravuje. Dokument bude nejen definovat hlavní rozvojové cíle a problémy, ale také usnadní získávání dotací z evropských fondů, řekl dnes ČTK manažer rozvojových programů města Tomáš Martinec.

Přesný výčet i pořadí priorit města budou pracovní skupiny odborníků, úředníků i zástupců veřejnosti teprve upřesňovat a nakonec je musí schválit zastupitelstvo. Návrh plánu budou moci posoudit i obyvatelé Mělníka na veřejném projednání začátkem listopadu. O vypracování strategického plánu rozhodli zastupitelé již v roce 2002. Od té doby Regionální rozvojová agentura Střední Čechy i příslušné pracovní týmy zajišťují podklady a přípravné fáze celého projektu.

Spustit audio