Mišpule japonská, dřevohliníková okna, psi v zimě

11. prosinec 2010

Některé exotické ovoce si můžete pěstovat i u nás. Zima je tady a vy jste zjistili, že Vám teplo z domu uniká netěsnícími okny? A že na vás táhne? Všechny důležité informace pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová. V zimním období znepříjemňuje život našim čtyřnohým kamarádům sůl na chodnících. Jak chránit jejich tlapky a srst? O tom bude mluvit Jan Zítka.

Mišpule japonská
Mišpule japonská je exotická ovocná dřevina. Její plody mají chutnou sladkokyselou dužinu. Tuto rostlinu můžeme teď pěstovat i my doma nebo ve skleníku. O své zkušenosti se s námi rozdělí zahradnice Dagmar Horáková z Mladé Boleslavi.

Yachting a zkoušky
Možná jste během letní dovolené závistivě pozorovali někde na přehradě majitele plachetnic jak si v naprosté pohodě brázdí vodní toky a užívají si pohodlné bydlení na vodě…jestli ale chcete počátkem léta také vyjet na vodu je nejvyšší čas starat se o zkoušky…Ani na vodu totiž nemůžete bez „řidičského průkazu“.

Dřevohliníková okna
Zima je tady a vy jste zjistili, že Vám teplo z domu uniká netěsnícími okny? A že na vás táhne? To je důvod ke zvážení výměny oken. Pokud chcete skutečně nejvyšší kvalitu a jste ochotni do oken investovat, pořiďte si okna dřevohliníková. Všechny důležité informace pro vás zjišťovala Markéta Vejvodová u Libora Kořínka, odborného technického konzultanta společnosti UNIWIN.

Psi v zimě
Zima přináší páníčkům také starosti. Sůl na chodnících totiž může poškodit kůži na psích tlapkách. Jak předcházet kožním problémům a léčit případné neduhy? A také jak chránit choulostivé psy před mrazem? O tom si s veterinářkou Janou Bendovou povídal Jan Zítka.

Dobrá rada na závěr
Borůvka: Chrání a regeneruje sliznice celého trávícího traktu, působí bakteriostaticky a protizánětlivě. Obsažené antokyany účinkují podobně jako vitamíny A a P. Obsahuje také vitamíny C a B1. Snižuje množství cukru v krvi.

autor: Eduard Hrubeš
Spustit audio