Mladá Boleslav otevírá nový bazén s atrakcemi. Místo koupání bude koncert

11. duben 2015

Obyvatelé Mladé Boleslavi se dočkali nového krytého bazénu za čtvrt milionu korun. Kromě klasických drah pro rekreační plavání tu najdou i řadu atrakcí, včetně tobogánu, skluzavky a vířivek.

Do nového aquaparku na Štěpánce pozval v sobotu obyvatele města mladoboleslavský magistrát. Jediné, co tam tento den neužijí, jsou ale plavky. Slavnostní otevření městského bazénu za téměř čtvrt milionu korun bude v sobotu víc kulturnější než sportovní událost. Svůj koncert tu odehraje Těžkej Pokondr, připravena je módní přehlídka plavek i vláček a skákací hrad pro děti. Celý den je zároveň vyhrazen prohlídce bazénu s doprovodem odborníků.

Okusit vodu a atrakce tak budou moci návštěvníci až v neděli 12. dubna. Vyzkoušet mohou sportovní pětadvacetimetrový bazén se šesti plaveckými dráhami, rekreační část bazénu s dvěma malými nádržemi pro děti, tobogan, skluzavku, vířivku, saunu nebo páru. Součástí areálu je také prostor pro odpočinek s lehátky, opalovací zóna a restaurace.

Kapacita areálu v jeden moment je 250 lidí, vedení města počítá s tím, že se denně na sportovišti vystřídá zhruba 700 návštěvníků. Pro ně je připraveno 120 nových parkovacích míst a zastávka autobusu, kam bude od neděle zajíždět linka B a 33.

Spory o výši vstupného

Městský bazén má být ve zkušebním provozu otevřen denně, připraveno je i noční koupání. Děti do 110 cm mají vstup do všech zón zdarma, v případě ostatních návštěvníků se vstupné odvíjí podle toho, kde a jak dlouho pobudou. Základní tříhodinové vstupné do aquaparku s plaveckým bazénem je u dospělých osob 120 korun, u dětí a studentů 90 korun a v případě rodinného vstupného 350 korun.

O výši vstupného se přitom v Mladé Boleslavi dlouho diskutovalo. Pro některé obyvatele je cena příliš vysoká, jiní tvrdí, že mohla být vyšší. Podle opozičních zastupitelů, kteří by uvítali vyšší cenu vstupného, tak město nadměrně a dlouhodobě zatíží nutnost dotovat provoz celého areálu z veřejných peněz. Nový aquapark zároveň nahradí starý bazén v historické budově sokolovny.

Nový bazén v Mladé Boleslavi

Nový bazén měl být původně otevřený už loni na podzim. Stavba se ale kvůli nevhodnému podloží zkomplikovala, a město navíc připravovalo projekt nové technologie vytápění a výroby elektřiny kvůli úspoře energie.

Část nákladů zaplatí evropské fondy, radnice ze svého rozpočtu uhradí 110 milionů korun, které si půjčila od banky.

autoři: duch , jum
Spustit audio