Mladí ochránci přírody z Vlašimi získali první místo v soutěži Brána k druhým

15. listopad 2013

Dětský oddíl mladých ochránců přírody Včelojedi z Vlašimi uspěl v soutěži ministerstva školství Brána k druhým, jejímž cílem je oceňovat pozitivní činy v naší společnosti. Včelojedi pomáhají hlavně přírodě a zvířatům, za což získali v kategorii do 18 let první místo.

Podle vedoucího ochránců Jiřího Pavelky se Včelojedi věnují ochraně přírody v místě, ve kterém žijí, tedy Vlašimi. Tradičně uklízejí odpadky v zámeckém parku, vyrábí krmítka pro ptáky nebo sbírají suché plody pro zvířata.

„Sázeli jsme stromy, pomáhali jsme v záchranné stanici pro živočichy, vypouštěli jsme zvířata,“ dodává Jiří Pavelka, vedoucí oddílu mladých ochránců přírody z Vlašimi.

V soutěži Brána k druhým byly v kategorii do 18 let oceněny také žákyně Střední zdravotní školy ve Frýdku-Místku, které docházejí pomáhat do hospice. Skautský a turistický oddíl Bantuové při Masarykově základní škole Lanžhot si zase ocenění zasloužil například za organizaci slavnosti světel na začátku adventu nebo pořádání podzimního dětského dne.

autoři: ber , haj
Spustit audio