Mladoboleslavská automobilka chce zrušit stánky na svém pozemku

8. březen 2009

Nečekaný spor se rozpoutal mezi mladoboleslavskou automobilkou a provozovateli obchůdků, kteří podnikají na jejím pozemku poblíž 7. brány v Mladé Boleslavi. Majitelům obchůdků totiž se Škodovkou, která pozemky vlastní, vypršela nájemní smlouva. A firma se k jejich obnovení nemá. Více u zástupců automobilky, obchodníků i obyvatel města zjišťovala Jana Huzilová...

"Co mi zbude, když poštou přijde rozhodnutí od soudu, že to tady mám vyklidit? Prostě budu muset odejít," ptá se majitel tamního květinářství Vladislav Dlask. Ani Mladoboleslavským se to nelíbí - petici proti zrušení stánků už podepsalo více než tři tisíce lidí.

Parta mladíků ze Škodovky postávající u jednoho ze stánků jde s kritikou ještě dál: "My se těšíme po práci na to jedno pivko, a oni nám to chtějí zrušit? Tak to ani náhodou.!"

Kritika, nekritika, automobilka má jasno. V současné době chce firma podle tiskového mluvčího Jaroslava Černého tyto prostory využít pro rozšíření parkování pro zaměstnance.

Stánky u 7. brány Škoda Auto

Živnostníci se vzdát nehodlají - mají podporu Středočeského krajského úřadu, senátora Jaromíra Jermáře, odborů KOVO i tisíců lidí podepsaných pod petici a také vedení města Mladá Boleslav.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio