Mladoboleslavské autobusy až do Luštěnic

13. prosinec 2004

Městské autobusy v Mladé Boleslavi začaly od neděle jezdit podle nových jízdních řádů. Vůbec poprvé zajíždějí až do obce Luštěnice. Další dvě městské linky se zcela ruší, a naopak se zlepšilo spojení s průmyslovými zónami či například obytnou zónou v nedalekém Bradlci.

Nová linka do Luštěnic je výsledkem dlouhodobé snahy podniku zahrnout do systému městské dopravy i okolní obce. Spoj z Mladé Boleslavi bude stavět také u nové průmyslové zóny u Nepřevázky a bude zajíždět nejen do centrální části Luštěnic, ale i do nově vzniklých obytných čtvrtí v bývalém vojenském prostoru Zelená a Sluneční. Dopravní podnik také posílil spoje do průmyslové zóny Zalužany a do východní průmyslové zóny. Městské autobusy již několik let jezdí také do sousedních Kosmonos a Bradlce, od neděle ale autobusy začínají zajíždět i do rozsáhlé zóny rodinných domů v Bradlci, která zde postupně vzniká již několik let. Vznikly zde proto tři nové zastávky v ulici Zelená, Okružní a u obecního úřadu. Zároveň posílila ranní školní přeprava ve směru do Mladé Boleslavi.

Podnik naopak zcela zrušil dvě neefektivní linky na trasách mezi Mladou Boleslaví a Josefovým Dolem, Hrdlořezy a městskou částí Čejetičky. Její spoje přesunul do jiných linek na těchto trasách. Městské autobusy budou také lépe než dosud zajišťovat v letním období spojení s lesoparkem Štěpánka, který představuje důležitou rekreační zónu města.

Spustit audio