Mladoboleslavští fotbalisté jsou ve finále skupiny o Evropu.Jejich posledním soupeřem jsou Bohemians

28. červen 2020 07:42

Středočeský tým v odvetě semifinále zvítězil v Českých Budějovicích 2:0 a stvrdil postup po úvodní domácí výhře 2:1. Hosty poslal do vedení v sedmé minutě Jaroslav Zelený a pojistku přidal po pauze Jiří Klíma. Mladá Boleslav si ve finále skupiny o Evropu zahraje s Bohemians 1905, které porazili Slovácko 2:1. Českobudějovickému nováčkovi soutěže sezona skončila.

V sestavě Jihočechů nakonec nechyběl kapitán Sivok, který kvůli zranění nedohrál úvodní zápas v Boleslavi. Domácí začali aktivněji a hned v druhé minutě měl možnost Čolič, který však tvrdou ranou nepropálil brankáře Šedu.

Hosté soupeřův úvodní nápor ustáli a v sedmé minutě z první šance udeřili. Na roh si naskočil Zelený a z poměrně velké dálky hlavičkou k tyči překonal Křížka, který znovu nahradil zraněného Drobného. Mladoboleslavský bek v lize skóroval poprvé listopadu 2017.

Ve 13. minutě po stříleném centru z přímého kopu od Mršiče musel zasahovat hostující brankář Šeda, jinak ale Jihočeši v první půli příliš nehrozili. Sice častěji drželi míč, ale hra do zatažené mladoboleslavské obrany jim nešla.

Na začátku druhé půle po odehrání balonu přepadl přes domácího gólmana Janošek, sudí Hrubeš ale po zhlédnutí situace na videu penaltu neodpískal. Kouč Dynama Horejš poslal po pauze na trávník střídající Havelku s Táborským, který si v 57. minutě naskočil na centr, ale hlavičkoval vedle. O sedm minut později střílel hostující Janošek a míč mimo dosah brankáře Křížka tečoval Jiří Klíma. Asistent rozhodčího odmával ofsajd, sudí Hrubeš ale po poradě s kolegou u videa branku uznal.

Domácí už neměli síly na to, aby zápas ještě zdramatizovali. Mladoboleslavští si závěr v poklidu pohlídali a dál tak mohou pomýšlet na zopakování loňského roku, kdy skupinu o Evropu pro sedmý až desátý tým po základní části vyhráli a následně přes kvalifikační utkání o Evropskou ligu prošli do pohárů.

zdroj: ČTK
Spustit audio