Mladoboleslavští fotbalisté mají další posilu

19. červen 2008

Barvy mladoboleslavského fotbalového klubu bude hájit Francouz Ludovic Sylvestre. V české lize není žádným nováčkem - oblékal už dres pražské Sparty a plzeňské Viktorie. Hráč protřelý francouzskými, španělskými i českými soutěžemi by měl zkvalitnit boleslavskou záložní formaci.

V tuzemské nejvyšší soutěži nastoupil už k devětatřiceti zápasům, ve kterých dal tři góly. Všechny tři za Plzeň, kde v letošní jarní sezóně hostoval. Ludovic Sylvestre s FK Mladá Bolelav podepsal čtyřletou smlouvu.

Od nové sezóny bude oblékat dres číslo 14, který mu slavnostně předal prezident klubu Josef Dufek. Čtyřiadvacetiletý záložník Ludovic Sylvestre byl experty považovaný už v dorosteneckém věku za velký francouzský talent. Postupně prošel kluby Courville sur Eure, Lucé, Chartres, Clairefontaine, Guingamp až se dostal Štrasburgu, odkud ho přetáhla do španělské ligy slavná FC Barcelona.

Do Mladé Boleslavi přichází posílit středovou formaci, ze které odešel reprezentant Marek Matějovský do anglického Readingu a jeho zvažovaný nástupce Ivan Hodúr po půlroční mladoboleslavské epizodě přestupuje do slovenského Ružomberoku.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio