Mladoboleslavští fotbalisté pomohli postiženému chlapci z Bakova nad Jizerou

7. prosinec 2009

Společně s farářem bakovského kostela sv. Bartoloměje Jiřím Veithem mu uspořádali charitativní koncert. Tam samozřejmě nechyběla ani naše redaktorka Jana Huzilová.

Šestnáctiletý Zdeněk Flanderka je studentem prvního ročníku střední školy v pražském Jedličkově ústavu. Už od svých dětských let je připoután na invalidní vozík kvůli nemoci myopatii (svalové dystrofii). Benefiční koncert se konal z iniciativy bakovského faráře Jiřího Veitha ve spolupráci s FK Mladá Boleslav. Peněžní výtěžek převzala rodina Zdeňka Flanderky na koupi speciálního zvedáku do auta. Spolu s penězi, jako bonus, obdržel Zdeněk polibek od herečky a zpěvačky Kateřiny Brožové a podepsaný dres od mladoboleslavských fotbalistů. K Vánocům si Zdeněk Flanderka přeje lego.

Na koncertu zazpívala Dominika Hašková, pečlivě sledovaná otcem Dominikem "Dominátorem" Haškem, sedícím v první řadě. Po ní zpívaly bez nároku na honorář i zpěvačky Tereza Černochová, Gabi Gold, Zlata Emily Králová-Kinská, Kateřina Brožová a Tanja. Na housle zahráli František Lamač a bývalý sólista ruské Státní filharmonie Alexandr Shonert. Své umění předvedl i operní pěvec a hráč na kanadskou pilu Petr Dopita. Bakovský farář Jiří Veith již nyní připravuje další charitativní koncert. Uskuteční se na jaře v Kosmonosích na Mladoboleslavsku. Na jarním koncertu přivítá Karla Gotta a boleslavské hokejisty.

autor: Jana Huzilová
Spustit audio