Mladoboleslavští fotbalisté v zimě hlavně doma

10. prosinec 2004

Fotbalisté nováčka nejvyšší soutěže z Mladé Boleslavi stráví přípravu na jarní část sezony takřka výhradně v domácích podmínkách, jen závěrečné herní soustředění před pokračováním ligového ročníku absolvují na Slovensku v Dunajské Stredě.

Středočechům zpestří zimní dřinu i turnaj Tipsport Cup na umělé trávě v Praze-Horních Počernicích. Tým trenéra Dušana Uhrina mladšího se musí připravit na boj o holý ligový život. Mladoboleslavští se po šestnácti odehraných zápasech díky bodovým odečtům Slovácka a Opavy posunuli v tabulce na dvanácté místo, ale před posledními Slezany mají jen šestibodový náskok. "V zimě nás nečeká žádná pohoda, musíme tvrdě pracovat a na jaře se co nejdříve dostat ze sestupového pásma," řekl Uhrin. Hráči se mu na začátku zimní přípravy budou hlásit 3. ledna. O týden později začnou Středočeši polykat tvrdé tréninkové dávky na kondičním soustředění v Nymburku, 15. ledna tým vstoupí zápasem s Jabloncem do Tipsport Cupu. Za další týden pak Mladá Boleslav hraje proti Bohemians a 26. ledna ukončí boje v základní skupině soubojem s Příbramí. Šestého února Uhrinův tým odjede do Dunajské Stredy na herní soustředění, kde svou formu otestuje v zápasech s Banskou Bystricí, Petržalkou a Báčí. O týden později se mladoboleslavští fotbalisté vrátí domů a generálkou na jarní část soutěže bude 20. února utkání s Kladnem.

Program zimní přípravy: 3. ledna: zahájení zimní přípravy, 10.-13. ledna: kondiční soustředění v Nymburku, 12. ledna: Mladá Boleslav - Hradec Králové, 15. ledna: Jablonec - Mladá Boleslav (Tipsport Cup), 22. ledna: Mladá Boleslav - Bohemians (Tipsport Cup), 26. ledna: Mladá Boleslav - Příbram (Tipsport Cup), 5. února: Mladá Boleslav - Rubin Moskva, 6.-12. února: kondiční soustředění v Dunajské Stredě, 8. února: Banská Bystrica - Mladá Boleslav, 10. února: Petržalka - Mladá Boleslav, 12. února: Báč - Mladá Boleslav, 20. února: Mladá Boleslav - Kladno.

Spustit audio