Moderátorka Jana Chládková patří mezi Ježíškova vnoučata. Letos se rozjela do Mladé Boleslavi

24. prosinec 2023 07:40

Moderátorka Noční linky, zpěvačka Jana Chládková má srdce na dlani. Za dobu trvání projektu Ježíškových vnoučat už potěšila pěknou řádku babiček a dědečků. Také letos si v nabitém programu udělala čas, aby splnila vánoční přání, které tentokrát čekalo speciálně na ni.

V minulosti se Jana Chládková stala Ježíškovým vnoučetem už několikrát. Zorganizovala setkání naší posluchačky se zpěvačkou Helenou Vondráčkovou, sama se vydala například do domova pro seniory v Březnici a v době covidu zazpívala koledy pod balkony obyvatel pečovatelského domu na pražském Žižkově. Tentokrát ji oslovila s prosbou pracovnice z mladoboleslavské pečovatelské služby Jistoty domova. Jejich klientka znala Janu z rozhlasového vysílání, doufala ale, že se jednou setkají osobně a popovídají si.

Moderátorka Jana Chládková dostala pro seniory knížky Heleny Červené

Jana Chládková se tedy před Štědrým dnem vydala do Mladé Boleslavi, aby potěšila posluchačku Helenu Červenou, která i přes zrakové postižení žije sama v malém, podkrovním bytě. Společníkem jí často bývá právě Český rozhlas. Projekt Ježíškových vnoučat pro ni není novinkou. Díky němu se v minulých letech setkala se zpěvačkou Soňou Červenou a alespoň po telefonu si popovídala s grafikem Jiřím Anderlem. Paní Červená prozradila Janě Chládkové i další přání. Ráda by se jednou setkala s moderátorem a hudebním publicistou Milošem Skalkou.

O čem si paní Helena Červená s Janou Chládkovou povídaly? Poslechněte si v příspěvku Báry Kvapilové.

Spustit audio